Aquest web fa servir cookies pròpies i de tercers per a millorar el servei oferit. Al continuar amb la navegació consideram que accepta el seu ús. Consulta la nostra política de cookies per a més detalls.
Acceptar Més informació
[image/warning.png]

 Qualitat

 

Es Patronat Pro-Minusvàlids Psíquics de la Comarca d'Inca  té per objectiu Millorar la qualitat de vida de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual (DI) de la Comarca d’Inca i dels Familiars.

 

La preocupació per la qualitat dels serveis i, més concretament, per promoure la qualitat de vida de les persones amb discapacitats s’està convertint, des de la dècada dels 90, en un dels principis unificadors de les pràctiques dels serveis i dels resultats esperats de vida (Schalock, 1996; Schalock, 1997; Schalock, 2000).

 

Per contactar amb el responsable de qualitat:

 

Telefon: 971507568

E-mail: qualitat@patronatjoan23.org

Definició de qualitat de vida

D’acord amb Schalock i col. (2002) el terme qualitat de vida té un doble significat. La “qualitat” ens fa pensar sobre l’excel·lència associada amb valors humans com la felicitat, l’èxit, el benestar, la salut i la satisfacció, mentre que “de vida” indica que el concepte té a veure amb aspectes bàsics i essencials de l’existència humana. Aquest significat explica, en part, la importància que ha tingut aquest concepte en el camp de la discapacitat. En l’actualitat, el concepte de qualitat de vida el fem servir com:

 

  • Un concepte sensibilitzador que serveix de referència i orientació des de la perspectiva de l’individu i que se centra en la pròpia persona i en els entorns en que participa.
  • Un constructe social que s’utilitza com un principi bàsic per millorar el benestar de l’individu i per contribuir al canvi de la societat.
  • Un tema unificador que proporciona un llenguatge comú i un marc sistemàtic per aplicar els principis i conceptes de qualitat de vida.


Normalment la qualitat de vida es defineix com un concepte subjectiu sobre el grau de satisfacció que la persona experimenta en relació amb el grau de cobertura de les seves necessitats a casa, l’escola, el treball i a la comunitat. Encara que té un component subjectiu, està estretament relacionat a les condicions objectives de vida que s’ofereixen a les persones sense retard mental. En un dels últims treballs de Schalock (2000) la qualitat de vida “és un concepte que reflecteix les condicions de vida desitjades per una persona, relatives a les vuit dimensions troncals de la seva vida: benestar emocional, relacions interpersonals, benestar material, desenvolupament personal, benestar físic, autodeterminació, inclusió social i drets